Ook goochelaar Hilbert Geerling komt op 5 mei naar Veendam.
Ook goochelaar Hilbert Geerling komt op 5 mei naar Veendam.

Muziek, magie en sprookjes in centrum Veendam

Algemeen

VEENDAM - In het centrum van Veendam wordt op Bevrijdingsdag een gratis toegankelijk festival gehouden, vol met muziek, magie en sprookjes.

Er wordt al jaren geroepen dat er op Bevrijdingsdag nooit iets is te doen in Veendam. Maar daar komt nu verandering in! In het centrum van Veendam is op donderdag 5 mei voor jong en oud werkelijk van alles te beleven met het festival Bogdike’s Rock & Magic.

Sprookjesfiguren 

Op het Museumplein treden vanaf 13.30 uur bands op en het centrum is vanaf 13.00 uur gevuld met allerlei activiteiten in het kader van magie en sprookjes. Zo lopen er allerlei sprookjesfiguren door het centrum en zijn er korte voorstellingen van goochelaars Jan en Hilbert Geerling. Theater Straalman en Vriesman’s Willy Wonka-act zijn aanwezig en Jacqueline van theater NOWAK gaat voor de kinderen ballonfiguren vouwen. Acrobaat Jos Tipker zal het publiek verbazen met zijn acts. 

Spelletjesplein 

Het Veenlustplein wordt door de KIWANIS omgetoverd tot een plein vol oud-Hollandse spelletjes en Wijk en Buurtcentrum Centrum Veendam deelt ijsjes uit aan de kinderen. Summerfun houdt een Oempa Loempa-speurtocht en kinderen met lange lokken kunnen bij Sandra’s Hairstudio gratis worden ingevlochten. Ook is er gelegenheid voor de kinderen om in het centrum te tekenen. Het magische gedeelte van het programma duurt tot 17.00 uur.

Muziek 

Voor wat het muzikale gedeelte betreft, wordt vanaf het podium op het Museumplein om 13.30 uur het spits afgebeten door de Little Cash-band met Krzysztof Groen. Verder bestaat het middagprogramma uit een optreden van The Happy Tunes met onder anderen Gina de Boer en Mama Maffia met frontman Peter Bloem. Daarna zullen de muziekschoolbands The Classic District en Ladies Only (behalve de drummer) optreden op het grote podium. Vanaf 19.30 uur speelt de band The Outtakes een uur en de afsluiter van dit festival komt tussen 21.00 en 22.00 uur van de band Hot Me met onder anderen Everhard Sprik.