Het team van Dorpsschool Meeden, winnaar van het schoolvoetbal voor groep 7/8.

De Parel Muntendam en Dorpsschool Meeden winnen schoolvoetbaltoernooi

Algemeen

MEEDEN/MUNTENDAM - Leerlingen van De Parel uit Muntendam en de Dorpsschool Meeden hebben het schoolvoetbaltoernooi bij vv Harkstede gewonnen.

Aan het toernooi voor kinderen uit de groepen vijf en zes deden zestien teams mee, allemaal samengesteld uit jongens en meisjes. De teams werden verdeeld over vier poules. De poulewinnaars plaatsten zich voor de halve finales, de nummers twee gingen strijden om de plaatsen vijf tot en met acht.

Eenzijdige finale

Poulewinnaars werden de teams Meeroevers 3 uit Meerstad (Groningen), De Parel (Muntendam), De Tandem (Zuidbroek) en Meeroevers 6. In de halve finale was De Tandem na penalty’s te sterk voor Meeroevers 6, terwijl De Parel won van Meeroevers 3. De finale werd een wat eenzijdige wedstrijd waarin De Parel met 4-1 te sterk was voor De Tandem. Het team van De Parel gaat door naar het toernooi met winnaars uit de noordelijke regio, dat woensdag 20 mei wordt gespeeld.

Meiden Meeden ten onder

Op 20 april was het schoolvoetbaltoernooi voor groep 7/8. Voor dit toernooi hadden zich 21 teams aangemeld, waaronder vijf specifieke jongensteams en vier meidenteams. Alle andere teams speelden met jongens en meiden in een team. In de finale bij de meiden was De Driespan (Harkstede) met 2-0 te sterk voor Dorpsschool Meeden.

Zege Dorpsschool Meeden

De jongensteams en teams met jongens en meiden speelden in vier poules, met als poulewinnaars Dorpsschool Meeden, De Driespan (Harkstede), Groenewei (Meerstad) en Meeroevers (Meerstad). Dorpsschool Meeden haalde uiteindelijk de finale en rekende daarin af met Meeroevers. De school uit Meeden was met 2-1 te sterk en plaatste zich daarmee voor het toernooi met de noordelijke winnaars.