Afbeelding
Johan de Groot.

Kaaibakken in Nieuwe Pekela

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Op camping Wel Wait in Nieuwe Pekela worden zaterdag 21 mei weer de traditionele kaaibak-wedstrijden gehouden.

De speelwijze en spelregels variëren van streek tot streek, maar de hoofdlijnen zijn hetzelfde. Met een kei of ijzeren kogel moet een stuk hout (het blok of de kaai) omver worden geworpen. Op de kaai liggen munten. De muntstukken die eraf vallen en met de kop omhoog belanden, mogen door de werper worden gehouden. 

Ook kan worden gemikt op de stenen of kogels van andere spelers. Degene die afgegooid wordt, is ‘dood’ en moet terug naar de beginstreep om te wachten op de volgende spelronde. Een speler die kans ziet om alle andere spelers af te gooien is de winnaar. Ook als een speler het blok omgooide en alle muntjes vallen goed, is dit een kans om te winnen.

Aanmelden 

Liefhebbers van het kaaibakken kunnen zaterdag 21 mei hun hart dus weer ophalen bij camping Wel Wait in Nieuwe Pekela. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur. Aanmelden kan ook vooraf (voor 20 mei) bij de camping via info.camping.welwait.11@gmail.com of bij ‘kaaibakpromotor’ Wim Dussel via wimdussel@netvisit.nl.