Het voormalige café ’t Aaierdoppie. Foto: Bert Woltjes.
Het voormalige café ’t Aaierdoppie. Foto: Bert Woltjes.

Reünie voor vaste bezoekers café ’t Aaierdoppie

Algemeen

VEENDAM/WILDERVANK - Voor de vaste bezoekers van het voormalige café ’t Aaierdoppie in Veendam wordt zaterdag 1 oktober een reünie gehouden in partycentrum Het Raadhuis in Wildervank.

Café ’t Aaierdoppie opende in 1990 de deuren aan de Kerkstraat Oost. Na 10 jaar ging in 2001 de deur van het lokaal definitief op slot. Uitbaters Bé Wever en André van Gigch lieten er vele regionale en landelijk bands optreden. Ook de komst van beroemde darters als Les Wallace, Raymond van Barneveld, Chris Mason en Bobby George zorgden voor veel reuring.

Zakken vol eierdopjes 

De organisatoren van de reünie Martina Bonda, Froukje Zuidema-Meijer en Anne-Marie Weelinck hebben als medewerkers en/of vaste bezoekers veel herinneringen aan het vroegere ’t Aaierdoppie. Froukje Zuidema-Meijer weet bijvoorbeeld nog goed hoe de naam van het café tot stand kwam. Uitbaters Bé Wever en André van Gigch hadden op een gegeven moment een rommelmark bezocht en kwamen met tassen vol spulletjes terug. Zuidema-Meijer vroeg zich af waarom ze zoveel eierdopjes hadden meegenomen. Met glimlachende gezichten vertelden ze dat het met de naam van het café te maken heeft. De vloer van de bovenverdieping lag bezaaid met zakken vol eierdopjes. Zuidema-Meijer had al gezegd dat het er zo langzamerhand wel ‘ain aaierdoppie’ kon worden. De naam van het café werd nog niet verklapt, totdat Wever vroeg hoe eierdopje eigenlijk in het Gronings wordt geschreven... De naam werd overigens bedacht tijdens een concert van Roger Waters in café Die Eierschale in Berlijn.

Aanmelden 

Op 1 oktober kunnen de vaste bezoekers tijdens de reünie nog meer herinneringen ophalen aan het vroegere café ’t Aaierdoppie. Aanmelden kan via aaierdoppie-reunie@netvisit.nl. De toegang bedraagt 7,50 euro. Voor deze avond heeft de organisatie de band The Sidekicks geboekt.