Henk Wiersema (rechts) overhandigt de cheque aan Stichting Leergeld Midden-Groningen.
Henk Wiersema (rechts) overhandigt de cheque aan Stichting Leergeld Midden-Groningen.

Winnaar bokaal CDA Midden-Groningen schenkt geldbedrag aan Stichting Leergeld

Algemeen

MUNTENDAM - Henk Wiersema, winnaar van de Henk Faber Bokaal van CDA Midden-Groningen, heeft het bijbehorende geldbedrag van 200 euro geschonken aan Stichting Leergeld Midden-Groningen. Deze stichting wil kinderen die om financiële redenen aan de zijlijn staan laten meedoen.

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Het gaat vaak om activiteiten en spullen die voor een ander heel vanzelfsprekend zijn, zoals bijvoorbeeld een goede fiets, of een laptop die nodig is voor school. Maar ook sporten en culturele activiteiten, wat zo belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, kosten geld. 

Hierbij kan Stichting Leergeld ondersteunen. Er is een nauwe samenwerking met het stimuleringsfonds van de gemeente Midden-Groningen, het Meedoenfonds. Wie gebruik wil maken van Stichting Leergeld, kan zich eenvoudig aanmelden via de website www.leergeld.nl/midden-groningen.

Bruggenbouwers

CDA Midden-Groningen vindt het meedoen van burgers in de maatschappij belangrijk. Sommige burgers doen dat op een bijzondere manier en realiseren belangeloos mooie dingen voor mede-inwoners van Midden-Groningen. Het zijn bruggenbouwers die er voor zorgen dat partijen en belangen bij elkaar gebracht worden. Met de Henk Faber Bokaal zet het CDA jaarlijks zo’n bruggenbouwer in het zonnetje. Eind vorig jaar werd de Henk Faber Bokaal uitgereikt aan Henk Wiersema. Onder zijn bezielende leiding is het MFA in Siddeburen tot stand gekomen. Om dat te bewerkstelligen, was een lange adem nodig, en veel bemiddeling tussen de vele partijen.