Afbeelding

LEGO in Zuidbroekster treinmuseum

Algemeen

ZUIDBROEK - In het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek is over enkele maanden een wisselexpositie over LEGO-treinen te zien. Het museum is hiervoor op zoek naar bouwwerken, verhalen en foto’s.

Iedereen kent ze wel, de vrolijk gekleurde bouwsteentjes van Deense oorsprong die menig liefhebber tot kunstenaar hebben ontpopt. Ze zijn al jarenlang bijzonder populair bij kinderen. Maar de meeste volwassenen vinden de blokjes stiekem net zo leuk. Voor iedereen die de bouwsteentjes een warm hart toedraagt, komt het treinmuseum in Zuidbroek met goed nieuws: de aanstaande expositie staat helemaal in het teken van LEGO.

Persoonlijke verhalen

De geschiedenis van de treinen van LEGO kan worden opgedeeld in maar liefst vijf verschillende tijdperken. Om de tentoonstelling nog wat op te luisteren, is de werkgroep expositie op zoek naar bouwers die graag hun persoonlijke verhalen en of belevingen met LEGO in de ophanden zijnde expositie van het treinmuseum willen laten verwerken. Het museum zoekt vooral verhalen met foto’s. Maar ook bijzondere bouwwerken zijn welkom voor een tijdelijk en prominent verblijf.

Contact opnemen met het museum kan via 0598-450518 of via het contactformulier op de website van www.nnttm.nl.