Afbeelding

Inspecteur Amerikaschool doet mee aan Schoolsport Olympiade Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND/NOORDBROEK - Op sportpark De Kalkwijck en in de Kalkwijckhal in Hoogezand wordt woensdag 25 mei de Schoolsport Olympiade voor scholen in Midden-Groningen gehouden. De Inspecteur Amerikaschool uit Noordbroek is een van de deelnemers.

Dit evenement is al jaren een groot succes in de gemeente Midden-Groningen en wordt eens in de vier jaar gehouden, parallel aan de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen. Vorig jaar kon de Olympiade vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom werd het evenement verplaatst naar dit jaar.

Olympische eed

Net als bij de Olympische Spelen begint ook de Schoolsport Olympiade met een officiële opkomst, de Olympische hymne en het afleggen van de Olympische eed. Daarna wordt de Olympiade geopend door wethouder Erik Drenth. De opening is om 09.00 uur op de velden van Sportpark De Kalkwijck. De wedstrijden beginnen om 09.30 uur. Ongeveer 800 kinderen komen deze dag in actie bij de verschillende sporten. Iedere school vertegenwoordigt een bepaald land. De leerlingen van de school uit Noordbroek doen mee als Finland. De Schoolsport Olympiade wordt afgesloten met een officiële prijsuitreiking, huldiging en een afsluiting.

Bewegingsarmoede

Wethouder Erik Drenth: ,,De Schoolsport Olympiade is opgezet om basisschoolleerlingen te stimuleren te gaan sporten en bewegingsarmoede tegen te gaan. We vinden dat ieder kind moet kunnen sporten. Het is vooral ook een dag vol plezier, sfeer, gezelligheid en samen sporten. Het uitgangspunt is dat alle kinderen in hun basisschoolperiode een keer kunnen deelnemen aan de Schoolsport Olympiade.”

De organisatie is in handen van Team Sport & Bewegen van de gemeente Midden-Groningen.