Afbeelding

Nieuwe wethoudersploeg Midden-Groningen rond

Algemeen

MUNTENDAM - De nieuwe coalitie van Midden-Groningen zal bestaan uit Gemeentebelangen, de Boer & Burger Partij Midden-Groningen, het CDA en de VVD. De installatie van de kandidaat-wethouders staat onder voorbehoud op de agenda van de raadsvergadering van 9 juni.

De beoogd-wethouders zijn Markus Ploeger en Patricia Nieland-Kampen (beiden Gemeentebelangen), Annemiek Hoesen-Spithorst (Boer & Burger Partij), Erik Drenth (CDA) en Evert Offereins (VVD).

Extra geld voor groenonderhoud

De vier partijen hebben een ambitieus maar realistisch collegeprogramma op hoofdlijnen geschreven.  Het programma is gebaseerd op 3 uitgangspunten: De inwoner staat centraal, iedereen doet mee en een prettige woon-, werk- en leefomgeving.  De nieuwe collegepartijen willen verder structureel 2 miljoen euro extra investeren in groenonderhoud en achterstallig onderhoud aan wegen, fiets- en wandelpaden, bruggen en viaducten.

Brede Welvaart

Markus Ploeger, formateur, fractievoorzitter van Gemeentebelangen en dus beoogd-wethouder: ,,Met dit collegeprogramma en dit team van wethouders willen wij in de komende 4 jaar in samenwerking met de gemeenteraad en de inwoners van Midden-Groningen flink aan de weg timmeren. Ons doel is om ‘de Brede Welvaart’ in onze gemeente te verbeteren. Welvaart is meer dan de financiële situatie van individuen, het gaat ook over de gezondheid, het onderwijsniveau en het gevoel van veiligheid van mensen, de toegankelijkheid van voorzieningen, de kwaliteit van de natuurlijke leefomgeving, en vele andere factoren. We willen dat de gemeente in de dorpen en wijken dichtbij en laagdrempelig is.”