Het Tuintheater speelde in tientallen tuinen in Nederland, Binnenkort speelt men in Muntendam.
Het Tuintheater speelde in tientallen tuinen in Nederland, Binnenkort speelt men in Muntendam.

Tuintheater speelt komedie in De Heemtuin in Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - In De Heemtuin in Muntendam wordt vrijdag de voorstelling God van de Slachting opgevoerd, gespeeld door Het Tuintheater.

In God van de Slachting komen twee echtparen bij elkaar om de ruzie op het schoolplein tussen hun 11-jarige zoontjes op een fatsoenlijke manier uit te praten. Het ene zoontje heeft met een stok twee tanden uit de mond geslagen van het andere zoontje. Zoekend naar een fatsoenlijke oplossing voor dit conflict, raken de twee echtparen verstrikt in een verbaal moddergevecht. Zijn de vier volwassenen, met alle beleefdheidsvormen, wel beter af dan hun kinderen?
De jonge spelers van Het Tuintheater geven hun kijk op communicerende volwassenen en laten, op absurde en geestige wijze, zien dat volwassen spelen iets anders is dan volwassen zijn. Hoewel de titel misschien anders doet vermoeden is God van de Slachting een komedie.

Het Tuintheater

Het Tuintheater is in 2020 opgericht door in de provincie Groningen opgegroeide acteurs Jurriën Remkes en Julia van der Vlugt. ,,Met minimale middelen speelden we onze voorstellingen, zonder licht, geluid of decor. De tuin zélf was ons decor”, vertelt Van der Vlugt. Het concept slaat aan: het Tuintheater speelde inmiddels in zo’n 80 tuinen door het hele land. ,,We zijn inmiddels een gedreven collectief, met veel plannen voor de toekomst”, zegt Van der Vlugt. 

God van de Slachting is geschreven door Yasmina Reza. Matthijs IJgosse neemt de regie op zich en de spelersgroep bestaat uit Lowie van Oers, Lisa Groothof, Jurriën Remkes en Julia van der Vlugt.

De voorstelling in De Heemtuin begint om 16.00 uur. Kaarten zijn te koop via de website www.hettuintheater.nl.