Afbeelding

Pekelder wethoudersploeg rond

Algemeen

OUDE PEKELA - Lex Kupers (Samen voor Pekela), Ellen van Klaveren (SP) en Reiny Kuiper (PvdA) worden de nieuwe wethouders van de gemeente Pekela. De beëdiging vindt donderdag 7 juli plaats.

Vrijdag presenteerden Samen voor Pekela, Socialistische Partij en de Partij van de Arbeid hun coalitieakkoord. Tijdens de presentatie lichtten de fractievoorzitters het akkoord toe en maakten zij hun kandidaat wethouders bekend. Op donderdag 7 juli bespreekt de gemeenteraad het coalitieakkoord en vindt de beëdiging van de kandidaat wethouders plaats.

Prettig wonen

De titel van het akkoord is ‘Samen thuis in de toekomst’. Pekela als woongemeente is het fundament onder de ambities in het akkoord. Prettig wonen staat centraal, met de inrichting van de ruimte en de basisvoorzieningen die daarvoor bepalend zijn. Het coalitieakkoord stuurt op welzijn en niet alleen op welvaart. De toekomstige generatie heeft een speciale plek in het coalitieakkoord.

‘Mooie basis’

Lex Kupers (Samen voor Pekela) is trots op het resultaat: ,,Het coalitieakkoord is in goede samenwerking tot stand gekomen en vormt een mooie basis voor de komende periode en het nieuwe college. Wij kijken er naar uit om samen aan de slag te gaan voor de inwoners van Pekela.‘’

Afscheid

Naast het coalitieakkoord zijn ook de kandidaat-wethouders bekend gemaakt. Dat zijn Lex Kupers (Samen voor Pekela), Ellen van Klaveren (SP) en Reiny Kuiper (PvdA). Zoals gemeld zetten Hennie Hemmes (SP) en Jaap van Mannekes (Samen voor Pekela) een punt achter hun lange politieke loopbaan. Van hen wordt donderdag 7 juli afscheid genomen. Ook Bé Schollema zwaait dan af. De PvdA-er staat op het punt om als wethouder aan de slag te gaan in de gemeente Westerkwartier.