Er wordt tijdens het festival opgetreden door onder anderen  AJ Plug.
Er wordt tijdens het festival opgetreden door onder anderen AJ Plug.

Tweedaags bluesfestival in café ’t Keerpunt Spijkerboor

Algemeen

SPIJKERBOOR - In café ’t Keerpunt in Spijkerboor wordt vrijdag en zaterdag het jaarlijkse bluesfestival KeerpuntBlues gehouden.

Vrijdag m 20.30 uur wordt het festival afgetrapt met een optreden van Greg Copeland en band. Copeland loopt muzikaal langs de grenzen van de diepe zuidelijke blues, soul en funk. 

Killer King

Zaterdag start het programma om 17.00 uur met een bluesbarbecue met live blues van Kees Schipper. Vanaf 20.30 uur kan er dan genoten worden van een optreden van AJ Plug, een begrip in de Nederlandse bluesscene. Haar album Killer King is door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot het beste blues-album van 2021. Eind 2019 werd AJ Plug geveld door slokdarmkanker. Ze liet bijna het leven, maar herstelde en is nu weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch.

Bluesquiz

Verder bestaat het festival uit een bluesquiz aan de hand van de reizen die Willem Dijkema en Jan Hoekman maakten door het zuiden van de Verenigde Staten. De quiz start zaterdag om 15.30 uur. Deelname is gratis. Teams van maximaal vier personen kunnen zich aanmelden via moor@spijkerboor.nl.