Er wordt tijdens het Zomercarnaval onder andere opgetreden door shantykoor Opwierde II uit Appingedam.
Er wordt tijdens het Zomercarnaval onder andere opgetreden door shantykoor Opwierde II uit Appingedam.

Elk & Ain houdt Zomercarnaval

Algemeen

OMMELANDERWIJK - Carnavalsvereniging Elk & Ain zal vrijdag 8 en zaterdag 9 juli een Zomercarnaval houden. De festiviteiten spelen zich af in De Stainkroeg in Ommelanderwijk.

Het feest begint vrijdag om 19.00 uur met shantykoor Opwierde II uit Appingedam. Het Damster koor zingt in diverse talen, waaronder Engels, Ierse, Duits en Spaans. Uiteraard brengt het gezelschap ook vele Nederlandse en Groningse liederen. Rond 21.00 uur is het vervolgens de beurt aan Mark Doldersum. De feest- en kroegzanger bracht recent met Die Griekse ogen een nieuw nummer uit.

Zaterdag gaat het feest rond 20.00 uur verder met de PRIME Partyband en een special guest. Vrijdag is de toegang gratis, voor de zaterdag is dat niet het geval. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van carnavalsvereniging Elk & Ain.

Kindercarnaval

Naast het muzikale gedeelte bestaat het Zomercarnaval verder onder andere uit een barbecue voor senioren en een carnavalsfeest voor kinderen. Het kindercarnaval wordt zaterdag 9 juli van 10.00 tot 14.00 uur gehouden en is bedoeld voor kinderen van de basisschool. Vanaf 10.00 uur zijn kinderen in het dorpshuis van Zuidwending welkom om hun fiets te versieren. Rond 11.00 uur trekken de kinderen samen met Prins Berend de Eerste en de Raad van Elf naar de Stainkroeg, waar het vervolgens groot feest is. Kinderen kunnen aangemeld worden door een mail te sturen naar jeugdcom@hotmail.nl.