Afbeelding

Bizarre Bijbelverhalen centraal in Veendam

Algemeen

VEENDAM - Vreemde, bizarre of zelfs weerzinwekkende Bijbelverhalen. Die staan dit najaar centraal tijdens de gesprekskring van de werkgroep Vorming en Toerusting van samenwerkende kerken in Veendam en omgeving.

,,De eerste reactie op vreemde verhalen uit Bijbel is vaak: ‘Daar kan ik niks mee!’ Het zijn soms teksten die indruisen tegen onze wetgeving, onze normen en waarden, onze rechtsorde, onze humaniteit. Zeker als God hierin een rol speelt, roept dat veel vragen op. Wat moeten we ermee? Moeten we zulke teksten maar overslaan en negeren, of zoeken we naar een uitleg waar we in onze tijd wél mee uit de voeten kunnen?”, luidt de door de werkgroep gegeven duiding van het onderwerp tijdens de te houden gesprekskringen.

Vreemd en bizar

Ds. Hilde van der Zwaag, als predikant verbonden aan de protestantse gemeente van de Grote Kerk Veendam, zal de gesprekken leiden aan de hand van het boek Vreemd en bizar van dr. Piet Schelling, emerituspredikant en publicist. De eerste ochtend staat Schellings handreiking voor het lezen van Bijbelverhalen op het programma. Op de andere ochtenden wordt een aantal vreemde verhalen volgens die handreiking besproken. Het is niet nodig het boekje aan te schaffen. Er wordt wel een kleine bijdrage voor de koffie of thee gevraagd.

Aanmelden 

De gesprekken vinden plaats op 2, 16 en 30 november en 14 december, van 10.00 tot 11.30 uur in ’t Centrum naast de Grote Kerk in  Veendam. Aanmelden kan via predikantpknveendam@gmail.com of 0598-769044.