Afbeelding

Kostuumdrama in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - In Filmhuis vanBeresteyn in Veendam is maandag 21 november het kostuumdrama Corsage te zien.

Corsage is een fictief verslag van de latere jaren van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Ze probeert haar publieke imago te behouden. Ooit werd Elisabeth verafgood vanwege haar oogverblindende schoonheid. De Oostenrijkse filmmaker Marie Kreutzer zet het traditionele kostuumdrama op z’n kop. Corsage is een mooie sfeerschets van een belangrijk jaar in het leven van keizerin Elisabeth in Beieren.

Oude vrouw

Op kerstavond 1877 wordt Elisabeth veertig en daarmee wordt ze officieel als een oude vrouw beschouwd. Op de dag dat ze 40 wordt, veinst ze een flauwte en ontvlucht ze het feestgedruis. De rusteloze Elisabeth, die veel mensen beter kennen als ‘Sisi’, gebruikte die tactiek vaker om onder ceremoniële verplichtingen uit te komen. De keizerin was nooit groot fan van het publieke onderdeel dat bij haar titel hoorde, en nu ze wordt gezien als oudere vrouw, doet ze er alles aan om er onderuit te komen.

Kaarten

De film begint om 14.00 uur. De aanvangstijd is aangepast in verband met het WK voetbal: Nederland speelt die dag tegen Senegal. Kaarten voor de film zij te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.