Claudia Karapanou danst met veel passie de flamenco
Claudia Karapanou danst met veel passie de flamenco

Cultuur proeven met vanBeresteyns Proeverij in Veendam

Algemeen

VEENDAM - Het is zondag tijd voor vanBeresteyns Proeverij: bezoekers proeven, ruiken en beleven een variatie aan muziek- en dansstijlen.

De Proeverij bestaat uit diverse voorstellingen met een eigen gezicht, thema of sfeer. Bezoekers krijgen kleine muzikale en theatrale hapjes voorgeschoteld. Grand Café vanBeresteyn haakt hier op in en zorgt voor de bijpassende hapjes en drankjes.

Piano- en vioolmuziek 

De dag begint om 10.00 uur met piano- en vioolmuziek, met Marlies de Mosch en Iris Nuland. De Mosch haalde duizenden streams met haar piano-solo-album Tale of a City en Nuland werd ‘een leeuwin op de viool’ genoemd door de vakjury van het prestigieuze Prinses Christinaconcours.

Franse chansons

Vanaf 15.00 uur draait het om Nederlands muziektheater en Franse chansons. Gabriëlle Glasbeek heeft Vrouw Holland achter zich gelaten en slaat met Tot Straks een nieuwe weg in en Katell neemt het publiek mee op een boeiende treinreis langs de hoogtepunten van de Nederlandse en Franse cultuur.

Flamenco

Het programma gaat om 19.30 uur verder met Fado en Flamenco. Maria de Fátima zingt deze avond het Portugese levenslied en Claudia Karapanou danst met veel passie de flamenco. Ze wordt begeleid door haar partner en gitarist Lucas Arango.

Kaarten

Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.