Henk Jan Schmaal en Douwe Jan van der Wal trappen de samenwerking tussen gemeente en Hanzehogeschool af. Foto: Bert Woltjes.
Henk Jan Schmaal en Douwe Jan van der Wal trappen de samenwerking tussen gemeente en Hanzehogeschool af. Foto: Bert Woltjes.

Leer- en Sportpark Veendam ‘inspirerende praktijkomgeving’ voor studenten Hanzehogeschool

Algemeen

VEENDAM - Voor studenten van de Hanzehogeschool Groningen zal het Veendammer Leer- en Sportpark een inspirerende praktijkomgeving worden. De samenwerking tussen gemeente en de school is vrijdag bekrachtigd.

De gemeente Veendam (VeendamBeweegt) en de Hanzehogeschool Groningen bieden samen een keuzemodule voor studenten van de ALO en Sportkunde aan. De keuzemodule Creëren van een actieve en gezonde leefomgeving omvat theorielessen en een praktijkgedeelte.

Negentig studenten

De studenten gaan in zeven weken programma’s ontwikkelen voor diverse opdrachtgevers in de gemeente Veendam. De werkcolleges worden gehouden op het Henk Nienhuis Stadion en de praktijklessen op het Leer- en Sportpark. Negentig studenten hebben zich aangemeld voor de nieuwe keuzemodule.

Gastcollege door Schmaal

Wethouder Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam en Douwe Jan van der Wal van de Hanzehogeschool Groningen hebben vrijdag op het Leer- en Sportpark het startsein gegeven voor de samenwerking, in aanwezigheid van de 90 studenten en de Veendammer opdrachtgevers. Schmaal gaf het eerste gastcollege. Na het college kregen de studenten een rondleiding over het park. De Veendammer opdrachtgevers lichtten hierna de opdrachten voor de studenten toe. De groepjes studenten konden vervolgens met hun eigen opdrachtgever afspraken maken over de opdracht.

Win-win-situatie 

,,De leslocatie op het Leer- en Sportpark is bij uitstek geschikt voor de ontwikkeling van de programma’s”, zeg wethouder Henk Jan Schmaal. ,,Hoe mooi is het om studenten uit de hele regio in een nieuwe inspirerende praktijkomgeving kennis en ervaring te laten opdoen? De Veendammer opdrachtgevers kunnen allerlei interessante opdrachten en onderzoeken door de studenten laten uitvoeren. Zo is er sprake van een win-win-situatie.”

Praktijklocaties in de regio

,,De Hanzehogeschool wil samen met partners uit de praktijk werken aan vraagstukken om impact te maken in de regio. Daarvoor wordt er steeds vaker samengewerkt op praktijklocaties in de regio. Veendam is hier een prachtig voorbeeld van”, zeggen de docenten Tamar van der Veen, Charissa Boertjes en Douwe Jan van der Wal van de Hanzehogeschool. ,,Deze samenwerking is een mooie mogelijkheid voor studenten om te werken in de praktijk en om van meerwaarde te zijn voor publieke organisaties en bedrijven.”

Opdrachtgevers 

De deelnemende opdrachtgevers zijn VeendamBeweegt, Sportcentrum Oxygym, Sportcentrum Bodewes, Cijntje Personal Fit, Fit Factory Borgerswold, scholengemeenschap Winkler Prins, The Athlete Club, Time-Out, zorg- en welzijnsorganisatie deBasis, Golfclub de Compagnie, SkateboardCorp en Fysiotherapie Jan Veen.