Afbeelding

Aangrijpend drama The Whale in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - In Filmhuis vanBeresteyn in Veendam is maandag 27 maart de ontroerende dramafilm The Whale te zien.

In dit aangrijpend drama met een fantastische rol voor acteur Brendan Fraser, probeert een vader opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.

Teruggetrokken leven

Charlie is een online leraar literatuur met een grote liefde voor Herman Melvilles Moby Dick, waar de titel naar verwijst. Zijn studenten weten niet hoe hij eruitziet, omdat Charlie zich schaamt voor zijn lichamelijke voorkomen. Dat hij zijn uiterlijk niet kan laten zien, wijt hij aan een technisch mankement. De leraar leidt een teruggetrokken leven, waarbij hij eigenlijk alleen bezoek krijgt van een bevriende verpleger die zich grote zorgen over zijn gezondheid maakt.

Flinke som geld

Jaren geleden, voor zijn eetverslaving haar intrede deed, zag Charlies leven er compleet anders uit. Hij had een vriendin bij wie hij een kind verwekte. Als dochter Ellie na acht jaar weer op de stoep staat, komt Charlies leven compleet op zijn kop te staan. In ruil voor een flinke som geld dwingt hij contact met zijn dochter af in de hoop dat ze haar vader beter leert kennen en begrijpen.

De film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.