Jan Lesterhuis trakteerde het publiek op prachtige anekdotes.
Jan Lesterhuis trakteerde het publiek op prachtige anekdotes.

Pekelder Proatcafé over 100 jaar Tunteler goed bezocht

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Het Pekelder Proatcafé dat dinsdag is gehouden in dorpshuis De Kiepe in Nieuwe Pekela, is bijzonder goed bezocht. De lezing over 100 jaar Tunteler bleek een aansprekend onderwerp.

De spreker van de avond was Henk Jan Lesterhuis. Hij nam zijn publiek mee in een boeiende vertelling, met prachtige anekdotes over de ontwikkeling door de jaren heen van het nog steeds florerende modehuis. Een bijzonder moment kwam toen oud-medewerkster Boukje Broekema het publiek verraste met een verhaal over haar eigen ervaringen als verkoopster bij het modehuis Tunteler.

Ede Staal 

De muzikale intermezzo’s kwamen van Bob Heidema, die eigen composities afwisselde met nummers van Ede Staal. Tot slot gaf verhalenverteller Bram Wiekens een persoonlijk inkijkje in zijn beleving rond het thema mode.
Voorzitter Andries Brands bedankte aan het eind van de avond niet alleen spreker Henk Jan Lesterhuis -de bloemen waren voor zijn vrouw Lucy-, maar ook werden de commissieleden van het Pekelder Proatcafé nog even in het zonnetje gezet.

Wijnhandel Nieboer

Het Proatcafé gaat nu voor even op reces, maar op 14 november gaan de deuren weer open. Wederom in De Kiepe, met een lezing over wijnhandel Nieboer.