Afbeelding

Oldtimer Trekker Toertocht door Muntendam, Veendam, Borgercompagnie en Annerveenschekanaal

Algemeen

OOST-GRONINGEN - De Tentoonstellingsvereniging Oostermoer houdt binnenkort de zesde editie van de Oldtimer Trekker Toertocht. De tocht voert onder andere door Muntendam, Borgercompagnie en Annerveenschekanaal en gaat bovendien dwars door het centrum van Veendam.

De tocht staat voor zaterdag 10 juni op het programma. Start en finish zijn in Zuidlaren. Meer dan 70 enthousiastelingen zullen zich vroeg in de ochtend verzamelen bij Manege Laarwoud in Zuidlaren. Vanaf 08.30 uur staat de koffie klaar waarna om 10.00 uur het officiële startschot klinkt.

50 kilometer 

De tocht voert de oldtimer trekkers over een route van 50 kilometer door het Drentse en Groningse land. Vanaf Zuidlaren trekt de stoet langs de Groeve, Kiel-Windeweer, Borgercompagnie en Muntendam dwars door het centrum van Veendam. Op de terugweg worden de dorpen Annerveenschekanaal en Spijkerboor aangedaan, om via de oude verkavelingsweg en landerijen weer in Zuidlaren uit te komen.

‘Heel gezellige dag’ 

,,Het Oostermoerfeest is van oudsher een landbouwtentoonstelling en het boerenbestaan heeft altijd een speciale plek tijdens het feest”, laat voorzitter Geert Everts weten. ,,De Oldtimer Trekker Tocht past helemaal in de sfeer van Oostermoer en we zijn blij dat we zoveel enthousiaste Oldtimer-chauffeurs mogen ontvangen. Het wordt een heel gezellige dag.”