Burgemeester Jaap Kuin reikte vandaag vier koninklijke onderscheidingen uit.
Burgemeester Jaap Kuin reikte vandaag vier koninklijke onderscheidingen uit.

Vier Pekelders Koninklijk onderscheiden

Algemeen

OUDE PEKELA - Burgemeester Jaap Kuin heeft vandaag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan vier inwoners van de gemeente Pekela. Ze zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mattheus Jacob Jouke Horlings (81 jaar) uit Oude Pekela zet zichzelf al 47 jaar in als vrijwilliger bij dorpshuis De Wending in Zuidwending: van bestuurslid tot het bouwen van decors voor toneelvereniging de Harmonie, tot onderhoudswerkzaamheden. Ook nu nog is hij als vrijwilliger actief bij het klussenteam. Verder was hij 48 jaar hoofd conciërge bij scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam.

Stientje Wageman-Pijper (54 jaar) uit Nieuwe Pekela zet zichzelf als vrijwilliger al sinds 1988 in bij Korfbalvereniging WSS in Oude Pekela, als jeugdcoördinator en coach. Ze geniet van het plezier van anderen. Ze brengt en bracht Pekela op een positieve manier in beweging.

Abel Jacob Wieske (86 jaar) uit Nieuwe Pekela is al 70 jaar organist in onder andere de Christelijke Gereformeerde kerk en de Lutherse kerk in Nieuwe Pekela. Ook is hij altijd bereid om bij rouw- en trouwdiensten de orgelbegeleiding te verzorgen. Daarnaast is hij betrokken bij het onderhoud van het monumentale Van Oeckelen-orgel in de Lutherse kerk in Nieuwe Pekela. Sinds 10 jaar is hij verteller/gastheer bij Museum Kapiteinshuis Pekela.

Jantje Harmanna Wageman-Kuiper (57 jaar) uit Oude Pekela zet zichzelf als vrijwilliger al sinds zij vrij jong was in bij korfbalvereniging WSS in Oude Pekela. Zij vervult daar tal van rollen, van trainer van de jeugd en senioren tot coach en kantinemedewerker. En buiten het korfbal was zij ruim 20 jaar mantelzorger.