Afbeelding

Mulo-Mavo Wildervank houdt reünie

Algemeen

OMMELANDERWIJK/WILDERVANK - In de Stainkroeg in Ommelanderwijk wordt volgend jaar een reünie gehouden voor oud-leerlingen, oud-docenten en oud-medewerkers van de voormalige Mulo-Mavo Wildervank.

Op de plaats waar tot 1990 de Mavo in Wildervank gehuisvest was, stond al in 1858 een schoolgebouw. Het betrof hier in eerste instantie een zogenaamde Fransche school. In 1860 werd dit een Mulo. In 1872 werd er een nieuwe school gebouwd, die in 1911 werd vervangen door het gebouw dat er nog altijd staat. Als gevolg van de Mammoetwet in 1968 veranderde de naam van de school in Mavo Wildervank.

Winkler Prins 

De school kende een gestage groei, die verschillende uitbreidingen noodzakelijk maakte. In 1990 vond er een fusie plaats met de LTS en Huishoudschool in Veendam en de Leao in Muntendam, waardoor de Mavo Wildervank opging in de nieuwe scholengemeenschap De Vaart in Veendam. Later ging De Vaart op in Scholengemeenschap Winkler Prins.

Helpende handen

Voor oud-leerlingen, oud-docenten en oud-medewerkers van de Mulo-Mavo in Wildervank wordt op 27 januari volgend jaar een reünie gehouden in de Stainkroeg in Ommelanderwijk, vanaf 16.00 uur. Er is plek voor 400 personen. Hoe de feestavond er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Dat wordt de komende periode uitgewerkt. De organisatie is hiervoor op zoek naar helpende handen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via mulo.mavowildervankreunie2024@gmail.com. Aanmelden voor de reünie kan ook al via dit mailadres.