Afbeelding

Boekstartdag met gebarenworkshops in Veendam

Algemeen

VEENDAM - In de bibliotheek van Veendam wordt zaterdag 3 juni een BoekStartdag gehouden. Op het programma staan workshops over baby- en kindergebaren.

De bibliotheek wil graag gezinnen met baby’s en peuters kennis laten maken met BoekStart en de bibliotheek. Daarom wordt jaarlijks landelijk de BoekStartdag georganiseerd. Dit jaar is dat op zaterdag 3 juni. 

Babygebaren 

Voor deze gelegenheid is Martina Paulmann van Gebarendoodle uitgenodigd om naar de bibliotheek van Veendam te komen. Door het gebruik van babygebaren kunnen frustraties bij kinderen worden voorkomen en wordt de woordenschat gestimuleerd.

Gratis deelname 

Paulmann gaat in de bibliotheek van Veendam twee workshops geven: een workshop voor baby’s waarbij Paulmann zich richt op het aanleren van een aantal gebaren rondom de verzorging en een interactieve workshop voor peuters waarbij gebaren worden gebruikt tijdens het voorlezen van een prentenboek. Deze workshops beginnen om 14.00 uur en duren tot ongeveer 15.30 uur. Deelname is gratis en uiteraard staat er ook iets lekkers klaar.

Na afloop is er gelegenheid voor vragen over BoekStart, het (interactief) voorlezen, het BoekStartkoffertje of bijvoorbeeld over het gratis lidmaatschap voor kinderen van de bibliotheek.