Afbeelding
DTP 1

Oktoberfest Veendam bestaat 10 jaar

Algemeen

VEENDAM - Het Oktoberfest in Veendam bestaat tien jaar. Dat wordt zaterdag 7 oktober gevierd.

,,We waren in het Noorden één van de eerste locaties waar een Oktoberfest georganiseerd werd”, kijkt initiatiefnemer Fred van Loenen terug op de start van het razend populaire bierfeest met schlagers, bier und bratwurst en feestgangers in lederhosen en dirndl. De eerste editie was in 2013. Nu, tien jaar later, is het Oktoberfest niet meer weg te denken uit de Sorghvliethal. 

Eerste zaterdag van oktober 

Traditiegetrouw vindt het Oktoberfest in Veendam op de eerste zaterdag van oktober plaats. Ditmaal staat het feest uiteraard in het teken van het 10-jarig bestaan. De Sorghvliethal wordt weer omgedoopt tot ‘Bierstube’. De evenementenhal zal voorzien worden van een groot podium, lange straten van biertafels, bars voorzien van biertanks en bakplaten met Duitse lekkernijen. 

De line-up 

Daarnaast heeft de organisatie tal aan leuke acts weten vast te leggen. De line-up bestaat uit René Karst, Otto Wunderbar, schlagerband Jawohl en dj Martijn Renkema. Aan hen de dankbare taak om er samen met de verwachte 1500 tot 2000 bezoekers een groot feest van te maken, met Duitse schlagers, meezingers en dansbare après-ski-hits.

Kaartverkoop 

De kaartverkoop gaat op 1 juli van start. Vanaf 09.00 uur zullen de eerste kaarten via www.eventree.nl in de verkoop gaan. Vanwege het 10-jarig bestaan zullen de eerste 250 kaarten met 10 euro korting aangeboden worden. Kaarten die voor 31 juli gekocht worden, kosten 19,95 euro. Alle tickets vanaf 1 augustus zullen 24,95 euro per kaart kosten.

Het Oktoberfest Veendam is uitsluitend toegankelijk voor personen van 18 jaar of ouder. Het muziekfestival gaat op 7 oktober om 19.30 uur van start en duurt tot 02.00 uur.