Afbeelding

Knuffelpony Binky op bezoek in de Veenkade

Algemeen

VEENDAM - Bewoners van woonzorgcentrum Veenkade in Veendam werden woensdagochtend verrast met een bezoek van pony Binky.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met dementie rustiger en vrolijker worden als ze in contact komen met dieren. Het geeft een geborgen gevoel en het brengt herinneringen terug. Bewoners van Veenkade konden Binky aaien en knuffelen in de binnentuin van het woonzorgcentrum. De bewoners en Binky genoten van de aandacht. De shetlandpony werd geaaid en bewonderd en één bewoner heeft nog een rondje door de tuin gewandeld met het knuffelpaard.

Met paard langs zorginstellingen 

Binky is de pony van Marjan Hartman. Zij werkte ooit zelf in de zorg en merkte hoe goed haar cliënten reageerden op haar hond. Ze besloot er meer mee te gaan doen. Sinds januari gaat ze zorginstellingen langs met Binky. Daar wordt iedere keer heel enthousiast op gereageerd.

In de Veenkade nam Hartman alle tijd en rust om met Binky langs de bewoners te gaan. Volgens activiteitenbegeleider Petra Bouman was het ‘erg mooi om te zien hoe het contact tussen Binky en de bewoners verliep. De bewoners hebben een fantastische ochtend gehad!’

Meer informatie

Meer informatie over het bijzondere initiatief van Marjan Hartman is te vinden op www.knuffel-paard.nl.