Het jubilerende echtpaar met burgemeester Sandra Korthuis. Foto: Bert Woltjes.
Het jubilerende echtpaar met burgemeester Sandra Korthuis. Foto: Bert Woltjes.

Veendammers 60 jaar getrouwd

Algemeen

VEENDAM - Roelf (86) en Janny (84) Kappen uit Veendam hebben woensdag een mooie mijlpaal bereikt: ze zijn zestig jaar getrouwd.

Burgemeester Sandra Korthuis bezocht het echtpaar om hen namens de gemeente Veendam te feliciteren. Ze liet haar felicitaties vergezeld gaan van een grote bos bloemen en een ingelijste uittreksel van het huwelijksregister.

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens het welbekende ‘Rondje Kerkstraat’: het was liefde op het eerste gezicht. Na hun huwelijk gingen Roelf en Janny Kappen wonen in Plan Noord. Daar wonen ze nog altijd.

Allerlei baantjes

Roelf Kappen heeft allerlei baantjes gehad. Zo was hij betonwerker, werkte hij bij de houthandels Meihuizen in Wildervank en Wilkens in Veendam, was hij werkzaam bij de Heidemij en als laatste bij Avebe in Veendam. Daar ging hij als 56-jarige in de VUT.

Meisjes

Janny Kappen werkte bij Suurmeijer (confectie) en tricotagefabriek Schmidt in Wildervank. Na hun trouwen ging ze voor de kinderen, twee meisjes, zorgen. Daarnaast kreeg het echtpaar nog twee achterkleinkinderen: ook twee meisjes.

Beide echtelieden mochten graag fietsen, maar dat doen ze nu niet meer. Verder heeft Roelf Kappen zich als vrijwilliger ingezet bij BV Veendam en later vv Wildervank.