Afbeelding

CBS ’t Haimstee breidt uit met peuterspeelzaalgroep

Algemeen

VEENDAM - CBS ’t Haimstee in Veendam is het nieuwe schooljaar begonnen met een gloednieuwe peuterspeelzaalgroep.

Kinderopvang Bamba heeft sinds afgelopen maandag een eigen klasje voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Directeur Mathilde Gerds is blij met de samenwerking tussen de leerkrachten van de kleuterklassen en pedagogisch medewerkers. De peuters raken op die manier spelenderwijs wegwijs op de basisschool, zodat de overgang naar de basisschool natuurlijk verloopt.

Veiligheid

,,Wij gaan regelmatig samen met de kleuters buitenspelen en kunnen samen opgaan in schoolprojecten”, zegt Janet Luiken, pedagogisch medewerker van Kinderopvang Bamba. ,,Er is een dagelijks terugkerend ritme die voor peuters heel belangrijk is en een gevoel van veiligheid geeft.”

‘Hele mooie toevoeging’ 

Er zijn in de gang tussen de kleuterklas en het peuterspeelzaallokaal verschillende gemeenschappelijke speelhoeken gemaakt die zowel voor de peuters als voor de kleuters uitdagingen biedt. ,,Wij hebben al jaren een bso in de school en dit is een hele mooie toevoeging aan het geheel”, vertelt Gieneke Schomaker, houder van Kinderopvang Bamba. ,,De korte lijnen met de leerkrachten werken heel fijn en garanderen een goede samenwerking.”