Afbeelding

Kansenmissend DWZ onderuit

Algemeen

ZUIDWENDING - DWZ heeft zondag in eigen huis met 1-2 van Farmsum verloren. Het was een volledig onnodige nederlaag, want de thuisploeg kreeg kansen genoeg om de punten uit het vuur te slepen.

DWZ begon furieus. ,,In de eerste tien minuten kregen wij vijf 100 procent kansen. Die werden allemaal gemist. Om moedeloos van te worden”, zegt trainer Jans Vazel. Bij de zesde kans was het wel raak. Henri Hut zorgde voor de 1-0.

Die voorsprong werkte allesbehalve bevrijdend. Farmsum profiteerde van een verdedigingsfout en schoot, nadat DWZ kansen op de 2-1 had gemist, ook de 1-2 binnen. Vlak voor rust voorkwam DWZ-goalie Brandon Kroon met een fantastische reflex de 1-3.

Vechtwedstrijd

,,Na rust heeft Farmsum geen kans meer gehad. Wij hadden moeite met het verdedigende ingestelde Farmsum. Er waren te weinig loopacties zonder bal. Het werd daarom mede een vechtwedstrijd. Henri Hut had 10 minuten voor tijd de 2-2 op de schoen, maar faalde oog in oog met de keeper”, aldus Vazel.

De DWZ-oefenmeester ziet onderhand een patroon. ,,We creëeren elke wedstrijd rond de vijf en zes echt 100 procent kansen, maar de scherpte ontbreekt.”