Afbeelding

Gezellige kledingmarkt op Winkler Prins

Algemeen

VEENDAM - De kledingmarkt die onlangs door leerlingen van het praktijkonderwijs van Winkler Prins in Veendam is georganiseerd, is een groot succes geworden.

De stijgende prijzen raken veel mensen in hun portemonnee. De leerlingen van het praktijkonderwijs kwamen daarom met het idee een kledingmarkt te organiseren. Medeleerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en medewerkers waren van harte uitgenodigd voor de markt, waar ingezamelde winterkleding werd aangeboden voor 50 cent per stuk. Zo werd iedereen een kans geboden met warme kleding de winter door te komen.

Grote voorraad

Op alle locaties van Winkler Prins kon kleding worden gedoneerd. Dit resulteerde in een grote voorraad winterkleding; van winterjassen tot schoenen en accessoires. Ook ondernemend Veendam stond klaar om te helpen. De leerlingen kregen gratis kledinghangers en tassen van betrokken winkeliers.

Voor elk wat wils

Bij binnenkomst werden de bezoekers warm onthaald door enthousiaste leerlingen. Naast koffie en thee stond er ook een zelfgebakken cheesecake voor het winkelend publiek klaar. Op de markt heerste een gezellige sfeer en een gevoel van verbinding. De bezoekers konden uit veel kleding en accessoires kiezen: er was voor elk wat wils. Dat de markt een groot succes was, bleek uit de goedgevulde tassen die mensen mee naar huis namen.

Kledingbank 

Binnenkort bespreken de leerlingen aan welk goed doel ze de opbrengst willen schenken. Winkler Prins doneert alle overgebleven kleding aan Kledingbank Maxima in Veendam. Zo zorgt de school ervoor dat de kleding goed terechtkomt. De kledingbank heeft al aangegeven hier erg blij mee te zijn.

Trots

De leerlingen kunnen trots terugkijken op een fantastisch georganiseerde kledingmarkt. De medewerkers zijn dan ook apetrots op alle leerlingen. ,,Iedere leerling heeft met zijn of haar kwaliteiten bijgedragen aan het succes van de kledingmarkt. We hopen dat het hun zelfvertrouwen een boost heeft gegeven”, aldus Marleen van der Es, docent op het praktijkonderwijs.