Vrijwilligers in de weer met de realisatie van een takkenril.
Vrijwilligers in de weer met de realisatie van een takkenril.

Veel werk verzet in dorpspark Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - Leden van de werkgroep Dorpspark De Akkers in Muntendam hebben zaterdag veel werk verzet tijdens een klusochtend.

In de kantine van Tennisclub Muntendam werd er eerst gezamenlijk koffie met koek genuttigd. Na een kort werkoverleg vertrok de groep met muts op en (werk)handschoenen aan, de vrieskou tegemoet. De groep splitste zich op in drie kleine groepjes. En dat vele handen het werk lichter maken, bleek wel na een ochtend te hebben samengewerkt. Want het resultaat mocht er zijn.

Takkenril 

Twee stevige knapen van knotwilgen werden flink onder handen genomen, waarbij de takken werden opgesnoeid. Ook werden hinderlijke overhangende takken boven de paadjes verwijderd. Een takkenril, waarmee reeds was begonnen, werd afgemaakt. Vooral een rij jonge Amerikaanse Vogelkers, ook wel bospest genoemd, legde hierbij het loodje met de kettingzaag. Van het snoeihout werd vervolgens een takkenril gerealiseerd, wat een mooie schuilplek biedt voor vogels, egels en ander klein wild.

Veel hondenpoep

Een vaste kern ging op pad om zwerfvuil te verwijderen. De ‘opbrengst’ hiervan lijkt steeds minder te worden. Wel treft de werkgroep steeds vaker een ander soort ‘vuil’ aan in het park. En dat is de grote hoeveelheid hondenpoep die er ligt. Er geldt een aanlijn- en opraapplicht, maa niet iedere hondenbezitter houdt zich daar aan.

Helpende handen

De werkgroep komt gemiddeld eens per maand bij elkaar om een helpende hand te bieden in het beheer. Met elkaar hebben ze al diverse zinvolle klussen in het park verricht. Zo zijn er (fruit)bomen, struiken en bloembollen geplant. Met regelmaat zijn er allerlei lichte snoeiklusjes. Er is een werkgroep Nestkastjes actief en vaste prik is het verwijderen van zwerfvuil. Doorgaans wordt er gewerkt met een vaste groep gemotiveerde dorpsbewoners. Maar extra handen zijn altijd welkom. Wie ook een keer (of vaker) willen helpen, kan contact opnemen met Geert Ridderbos via 06-30875591 of geertridderbos@gmail.com.