Afbeelding

Pand in Numero Dertien jaar dicht na ontdekken hennepkwekerij

Algemeen

NUMERO DERTIEN - Een pand in het gehucht Numero Dertien in de gemeente Veendam is door de burgemeester voor twaalf maanden gesloten. In het pand is door de politie een in werking zijnde hennepkwekerij met ruim 2100 planten ontdekt en ontruimd.

,,Drugsproductie en/of drugshandel zorgen voor een aantasting van het woon- en leefklimaat en van de sociale en/of fysieke veiligheid van inwoners, vooral in de nabije omgeving”, zegt burgemeester Sandra Korthuis. 

Geweldsincidenten

,,Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties, zoals brandgevaar, explosiegevaar, waterschade of geweldsincidenten. Door het sluiten van een pand voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling van drugsproductie in panden en overlast af.”

Mensen die vermoeden dat er een hennepkwekerij of drugslab in een pand of woning zit, doen er goed aan dit te melden bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.