Afbeelding

Kinderfilm in voorjaarsvakantie in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - In Filmhuis vanBeresteyn in Veendam is in de voorjaarsvakantie, op woensdag 21 februari, de kinderfilm De Legende van Familie Vos te zien.

De Legende van Familie Vos draait om Teun (Levi Otto), die werkt in de Efteling en de opdracht krijgt om Jamie (Imani Ristie) op sleeptouw te nemen. Jamie is de dochter van parkdirecteur Indra (Manoushka Zeegelaar Breeveld). Als bewaker Cor (Edo Brunner) ’s nachts wordt aangevallen door een spook met een brandend zwaard, raken Teun en Jamie betrokken bij een mysterie. Want wie of wat is dit spook en wat heeft deze te zoeken in de Efteling?

Spokenjager 

Indra wil niks weten van spookverhalen. Ook niet wanneer de beroemde spokenjager en YouTube-ster Ronny Ruygh (Buddy Vedder) langskomt om haar ervan te verzekeren dat het spookt in de Efteling. Hij biedt zijn diensten aan om het spook te verjagen, maar Indra doet het spook af als een kwajongensstreek.

Teun en Jamie ontdekken echter een oud sprookjesboek van Teuns opa, waarin een Vuurman wordt beschreven die lijkt op het spook in de Efteling. Overtuigd dat er echt iets aan de hand is, gaan ze samen met Ronny Ruygh en Teuns tante Ada (Raymonde de Kuyper) op onderzoek uit. Ze merken al snel dat er ’s nachts iets ongewoons gebeurt in het verlaten park. Maar is het een echt spook of schuilt er iets anders achter de vurige verschijning?

Kaarten 

De film begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.