De woning van Paul Joosten in Zuidwending.
De woning van Paul Joosten in Zuidwending.

Paul Joosten steunt met zijn duurzame woning dorpshuis De Wending in Zuidwending

Algemeen

ZUIDWENDING - Het huis van Paul Joosten uit Zuidwending is een van de kanshebbers op de titel  ‘Duurzaamste huis van de Groningen’. Als Joosten wint, doneert hij het prijzengeld aan dorpshuis De Wending in Zuidwending.

,,Ik heb eigenhandig mijn huis uit 1905 verduurzaamd met goede isolatie, veel zonnepanelen, een warmtepomp, groendak op de schuur en regenwater hergebruik. Ik ben trots op het eindresultaat: fossielvrij, energie-plus en een negatieve energierekening”, zegt Joosten over zijn huis. ,,De kennis en ervaringen die ik tijdens het verduurzamen heb opgedaan, deel ik nu graag met anderen.”

Mocht Joosten de verkiezing winnen, dan gaat het prijzengeld naar De Wending. ,,Het dorpshuis staat aan de vooravond van een grondige renovatie, waardoor ook dat duurzaam wordt”, is zijn uitleg.

Stemmen

Stemmen op de duurzame huizen kan tot 1 maart via verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/stemmen. In elke provincie wordt op 4 maart het huis met de meeste winnaars uitgeroepen tot het Duurzaamste Huis van de provincie. Uit de twaalf provinciale winnaars kiest een vakjury op 22 maart de landelijke publiekswinnaar.