Afbeelding

Tientallen sportauto’s naar New York Pizza Veendam

Algemeen

VEENDAM - Bij New York Pizza in Veendam, bij winkelcentrum Autorama, zijn zondag 7 april tientallen sportauto’s te bewonderen.

Het gaat om auto’s die meedoen aan een rally van Northern Events. Bas Heeres en Iteke Heeres-Schilstra organiseren met Northern Events sinds 2018 auto-evenementen. Elk jaar in de zomermaanden (vanaf april tot en met begin oktober) houden zij ritten voor mensen met een voorliefde voor auto’s in het sportieve segment. 

Rit door Friesland en Groningen

De rally van 7 april start rond 10.00 uur bij The Wrapbox in Oosterwolde. Deelnemers krijgen vervolgens een mooie route door Friesland en Groningen voorgeschoteld. De lunchstop is bij New York Pizza in Veendam. Naar verwachting arriveren de sportauto’s tussen 12.00 en 12.30 uur. Daar (de parkeerplaats van Autorama) zijn ze dan een uur lang te bewonderen, voordat de rally verder gaat. Eindpunt is Nordex in Vlagtwedde, waar men rond 15.00 uur arriveert. De exacte route wordt alleen aan de deelnemers verstrekt. 

Ford Mustang GT

Dat er gestopt wordt in Veendam is geen toeval. De eigenaar van New York Pizza is namelijk zelf een van de deelnemers aan de rally en een goede vriend van de organisatoren. Hij doet overigens mee in een Ford Mustang GT. De andere deelnemende auto’s variëren van bijvoorbeeld een Golf GTI tot aan een Ferrari 360 Modena of Lamborghini en van Duitse sportwagens (BMW M-modellen) en Japanse schoonheden (Supra) tot Engelse gentlemen (Bentley) en Amerikaans geweld (Camaro, Mustang en Corvette). 

Meer informatie over komende ritten is te vinden op www.northern-events.com en de Facebookpagina van Northern Events.