Afbeelding

Werk aan straten en brug in Muntendam

Algemeen

MUNTENDAM - Aan de Kerkstraat, Het Loeg en de brug de Schaive Klabbe in Muntendam worden van half april tot december werkzaamheden uitgevoerd.

In Het Loeg en een stukje van de Kerkstraat (ter hoogte van de apotheek en het voormalig gemeentehuis) moet de riolering vervangen worden. Aan Het Loeg worden ook nieuwe bomen geplant en komen parkeervakken en wegversmallingen om ervoor te zorgen dat het verkeer er minder snel rijdt. De brug de Schaive Klabbe heeft groot onderhoud nodig.

In fases 

De gemeente voert de werkzaamheden in fases uit. Er wordt begonnen in de Kerkstraat. De werkzaamheden aan de Schaive Klabbe beginnen pas na de vakantie voor bouwvakkers. De brug blijft tot eind augustus open. Tijdens de werkzaamheden blijft het voor fietsers en voetgangers mogelijk om via de Tussenklappen van Zuidbroek naar Muntendam (en omgekeerd) te gaan.

Omleidingsborden zullen het verkeer zoveel mogelijk via de A7 en N33 leiden. Dit gebeurt van half april tot eind december.
De complete planning van de werkzaamheden is te vinden op de website van de gemeente Midden-Groningen. Die planning is wel afhankelijk van het weer.