Afbeelding

Winkler Prins Harmonie geeft concert in vanBeresteyn

Algemeen

VEENDAM - De Winkler Prins Harmonie zal zaterdag 13 april haar jaarlijkse concert geven in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

Het concert is een vast onderdeel van het theaterprogramma in Veendam waar veel muziekliefhebbers op afkomen. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen bij vanBeresteyn.

Unieke samenstelling 

De Winkler Prins Harmonie bestaat inmiddels 47 jaar. De kracht van het orkest zit hem in de unieke samenstelling van (oud-)leerlingen en (oud-)medewerkers. Beginnende en ervaren muzikanten zorgen samen voor een kenmerkende klank.
In vanBeresteyn wordt het publiek getrakteerd op een gevarieerd programma. Van origineel repertoire voor blaasorkest tot herkenbare film- en popmuziek. Het orkest neemt het publiek mee terug naar de spannende tijd van ontdekkingsreiziger Ferdinand Magelhaen en de vrijbuiters op het piratenschip Il Corsaro Nero.

Ook filmmuziek ontbreekt zoals gezegd niet in het programma. Het orkest speelt herkenbare thema’s van bioscoopsuccessen Out of Africa en Barbie en muziek uit de Netflix-hitserie Stranger Things. Tot slot laat het orkest het publiek meezingen met de muziek van Nick en Simon, Tina Turner en Avicii. Het dak gaat er daarna volledig af met een verrassende uitsmijter.