Afbeelding

Problemen in Pekela met straatverlichting

Algemeen

OUDE PEKELA - Op verschillende plekken in de gemeente Pekela valt op gezette tijden de straatverlichting uit. De problematiek is niet zomaar verholpen.

De voortdurende problemen met de straatverlichting werden onlangs tijdens de raadsvergadering aangekaart door Samen voor Pekela.

Het probleem speelt al langere tijd. Volgens burgemeester Jaap Kuin komt dit mede door veroudering van het elektriciteitsnetwerk in combinatie met de hoge waterstand. Vocht is zoals bekend slecht voor de kabels die de lantaarnpalen van elektriciteit moeten voorzien.

‘Eerlijk in zijn’ 

Kuin verwacht dat de problemen de komende jaren niet verholpen zijn. De burgemeester zegt netbeheerder Enexis op de huid te blijven zitten en roept tegelijkertijd de inwoners op de storingen te blijven melden bij de gemeente. Kuin: ,,Het probleem speelt niet alleen bij ons maar ook bij omliggende gebieden. Hierdoor, en door personeelsgebrek bij Enexis, kan het wel 4 tot 5 weken duren voordat sommige storingen zijn verholpen. Daar moet ik eerlijk in zijn.”