PJC eerder dit seizoen in actie tegen Pekelder Boys. Foto: Bert Woltjes.

PJC boekt achtste zege op rij

Sport

NIEUWE PEKELA - Vierdeklasser PJC heeft zondag op bezoek bij Kwiek de negende overwinning van het seizoen, en de achtste op rij, geboekt. De Pekelders wonnen met 1-3.

Het duel op sportpark De Kalkwijck in Hoogezand werd op kunstgras afgewerkt. De gastheren kwamen na rust uit een indirecte vrije trap via Tim Stiekema op voorsprong. Door twee rake kopballen draaide PJC de stand al snel weer om. Henk Blaauw en Alexander Norder waren de gevierde mannen. In de slotfase drong Kwiek aan, maar PJC hield stand en bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 1-3. Jur Bontjer nam deze treffer voor zijn rekening.

Topper

PJC is met 27 punten uit 10 duels de trotse koploper in 4C. Komend weekend zijn de Pekelders vrij, daarna wacht de topper tegen Engelbert. Die ploeg staat vijf punten achter op PJC, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld en heeft zodoende minder verliespunten dan de Pekelders.