Noordster pakte zondag op eigen veld een punt tegen Germanicus. Foto: Bert Woltjes.
Noordster pakte zondag op eigen veld een punt tegen Germanicus. Foto: Bert Woltjes.

Twee punten voor Noordster in paar dagen tijd

Sport

OUDE PEKELA - Eersteklasser Noordster heeft zondag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Germanicus uit Coevorden. Donderdag pakten de Pekelders ook al een punt tegen vv Heerenveen.


De thuiswedstrijd tegen Heerenveen eindigde donderdag in een spectaculaire 3-3. De Pekelder treffers werden gemaakt door Maarten Koetje (2x) en Irfan Jukovic. Zondag kwam het bovenin meedraaiende Germanicus naar Oude Pekela. Amper begonnen kreeg Koetje op aangeven van Milan de Vroome een prima kans. De inzet van Koetje was echter te zacht en werd zodoende eenvoudig gekeerd.

Individuele klasse 

Na een kwartier kwam Germanicus er op snelheid uit, maar een harde knal voorlangs werd uiteindelijk nier meer dan een ingooi. Beide ploegen deden daarna niets voor elkaar onder. Vlak voor het rustsignaal maakte de individuele klasse van Rik Wubs het verschil. Hij passeerde zijn tegenstander en wist vervolgens vanuit een moeilijke hoek hard binnen te schieten: 1-0. De bezoekers uit Coevorden zorgden na de rust met een kopballetje voor de eerste dreiging en dat was de voorbode voor de 1-1. Vanuit een scheidsrechtersbal slingerde Germanicus de bal voor en uit de rebound werd de gelijkmaker tegen de touwen geschoten.

Noodrem

Niet veel later moest Germanicus met tien spelers verder. Vanuit de counter bevond Noordster zich plots in een perspectiefrijke overtalsituatie van drie tegen één. De Drenten konden dan ook niets anders doen dan aan de noodrem trekken. De rode kaart was volledig terecht, maar de mogelijkheid op de 2-1 was om zeep geholpen. Aan de andere kant zag Germanicus een doelpunt onterecht worden afgekeurd wegens buitenspel , terwijl bij Noordster Maarten Koetje onterecht werd afgevlagd. Zo hadden beide ploegen heel wat te klagen, maar was een puntendeling het meest op zijn plek. 

Noordster breekt met trainer

Overigens heeft Noordster woensdag besloten om het contract met Jouke Faber  te ontbinden. In september was al duidelijk dat de samenwerking aan het eind van dit seizoen zal eindigen. Nu is daar vroegtijdig een eind aan gekomen.  Zowel de trainer als de spelersgroep heeft aangegeven moeite te hebben om zich nog langer te kunnen motiveren binnen deze samenwerking. ,,Uiteraard betreuren we deze situatie aangezien het van te voren nooit de bedoeling is om een samenwerking eerder te stoppen. Daarnaast is Jouke als persoon gewoon een prima kerel waarmee je fijne gesprekken kunt hebben. Helaas was het voor beide partijen alleen geen gelukkig huwelijk”, laat de club weten. De rest van dit seizoen zal oud-prof Gerard Wiekens voor de groep staan. Hij gaat zijn werk voor FC Emmen combineren met het trainen en coachen van Noordster 1.