Afbeelding

Noordster verliest degradatiekraker

Sport

OUDE PEKELA - Noordster heeft zondag de cruciale wedstrijd tegen FVC verloren. De Pekelders staan nu stevig op de laatste plaats in de eerste klasse F.


In Leeuwarden speelde Noordster een onvervalste degradatiekraker. De Pekelders stonden met zeven punten op de laatste plaats, maar zouden bij een overwinning rivaal FVC tot op een punt naderen. Bovendien was de kans aanwezig dat de Pekelders dan Stadspark voorbij zouden gaan op de ranglijst en op gelijke hoogte zouden komen met Jubbega. Kortom, om de kansen op lijfsbehoud levend te houden was een overwinning cruciaal.

Noordster moest het stellen zonder interim-trainer Gerard Wiekens. De ex-prof is namelijk ook als assistent-trainer werkzaam bij FC Emmen en de koploper van de eerste divisie kwam zondagmiddag ook in actie. Wiekens zat zondag zodoende op de bank bij de Drentse profclub, naast hoofdtrainer Dick Lukkien. 

Ook zonder zijn interim-trainer deed Noordster in het eerste bedrijf niets onder voor FVC, maar na de rust sloeg de Friesche Voetbal Club driemaal toe. Vooral de snelle 1-0 van Justy Yared deed Noordster pijn. De andere Friese treffers werden gemaakt door Jari Terpstra en Marc Machiela.

Door de zege van Stadspark op WVV werd de zondag voor Noordster nog vervelender. De Pekelders staan nu vijf punten achter op de nummer twaalf Stadspark. Bovendien heeft Noordster twee duels meer gespeeld.