De samenwerking met Anne Semplonius wordt bekrachtigd.
De samenwerking met Anne Semplonius wordt bekrachtigd.

Anne Semplonius nieuwe hoofdtrainer Veendam 1894

Sport

VEENDAM - Veendam 1894 heeft Anne Semplonius aangesteld als hoofdtrainer voor het seizoen 2022/23. Hij volgt Wietse de Blois op.


De 29-jarige Semplonius heeft een contract getekend voor de duur van één seizoen. Met Semplonius heeft Veendam 1894 een jonge, ambitieuze trainer aangesteld. Hij heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend als trainer van de oudste jeugdcategorie (JO19) bij achtereenvolgens VVI (drie jaar), FC Lewenborg (twee jaar), Velocitas (drie jaar) en ONS Sneek (twee jaar). Bij Veendam 1894 maakt hij zijn debuut als hoofdtrainer bij de senioren. Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure bleek dat Semplonius perfect past bij de visie van Veendam 1894 om de huidige, jeugdige en talentvolle selectie verder te ontwikkelen.

De Blois naar Be Quick 1887

Met het aanstellen van Anne Semplonius heeft Veendam 1894 ingespeeld op het vertrek van de huidige hoofdtrainer Wietse de Blois. Na drie seizoenen actief te zijn geweest bij de geelzwarten vertrekt De Blois naar Be Quick 1887. Bij The Good old uit Haren wordt hij trainer van Onder 21 en assistent-trainer van het eerste elftal. Dit alles wordt gecombineerd met de trainerscursus KNVB UEFA A.

Handhaving 

De Blois heeft de afgelopen seizoenen prima werk geleverd bij Veendam 1894 in een vanwege de coronapandemie onzekere periode. Ondanks deze zware omstandigheden is hij er in geslaagd om met een zeer jeugdige selectie handhaving in de tweede klasse te bewerkstelligen. Door deze knappe prestatie zal Veendam 1894, dat heeft besloten over te stappen van zondag- naar zaterdagvoetbal, in het nieuwe seizoen instromen in de tweede klasse van de zaterdagafdeling.