Afbeelding

Goed georganiseerd DWZ heeft weinig moeite met Kwiek

ZUIDWENDING - DWZ heeft zondag de tweede zege van het seizoen geboekt. In Hoogezand kende het goed georganiseerde DWZ weinig moeite met Kwiek: 2-4.

,,We kozen er voor om wat behoudend te gaan spelen. Dus compact op de eigen helft en proberen weinig ruimte achter de verdediging weg te geven”, vertelt trainer Jans Vazel. Het leidde er toe dat DWZ geen in het eerste bedrijf geen kans weg gaf. Bovendien voetbalde de ploeg zelf wel de nodige kansen bij elkaar.

0-1 uit de kluts

In de 27e minuut kwam DWZ volkomen verdiend op 0-1. Emre Akcora schoot uit de kluts, na een corner, de openingstreffer tegen de touwen. De 0-2 viel 10 minuten later. Na een mooie opening van Bilal Jeiari draaide Haradin Kelmendi kort bij de tegenstander weg en verschalkte de keeper in de korte hoek. Kort na rust werd het 0-3. Na een mooie steekbal van Firat Yilmaz was Dionis Berisha trefzeker.

Rake strafschop

Na de 0-3 verzuimde DWZ verder uit te lopen. Uit het niets sloeg Kwiek in de 72e minuut toe. De eerste de beste kans was meteen een goal. Vier minuten later werd uit een vrije trap zelfs de 2-3 ingekopt. Meer kansen kreeg Kwiek niet. De zege van DWZ kwam zodoende geen moment in gevaar. In de slotfase bepaalde Henri Hut met een rake strafschop de eindstand op 2-4.

Revanche

,,Gelukkig hebben we ons na twee nederlagen kunnen revancheren. De organisatie stond goed. We hebben weinig weggegeven en veel gecreëerd. Verbeterpuntje zou kunnen zijn dat we de wedstrijd eerder moeten gaan beslissen”, zegt Jans Vazel.