Afbeelding

PJC komt na lange tijd weer in actie en wint meteen

Sport

NIEUWE PEKELA - PJC is zondag voor het eerst sinds 12 november weer in actie gekomen. De Pekelders boekten meteen een zege. Op bezoek bij ZNC werd het 0-2.

De weergoden zijn PJC de afgelopen tijd niet echt gunstig gezin geweest. Door tal van wedstrijden ging een streep waardoor de Pekelders wekenlang niet in actie zijn gekomen. ,,Ik was dan ook blij dat we na zo’n lange tijd met afgelastingen weer gespeeld hebben. Maar we misten natuurlijk nogal wat ritme”, zegt PJC-trainer Wouter Valeton.

‘Fantastische assist’

De Pekelders begonnen desondanks goed aan het duel tegen ZNC. ,,In de eerste dertig minuten hebben we heel goed gespeeld. Daarna werd het iets minder qua kracht, werd het iets onzorgvuldiger en liepen we wat uit positie”, zegt Valeton. In het eerste kwartier na rust sloeg PJC toe. Jur Bontjer opende in de 47e minuut de score en een dikke tien minuten later zorgde Jeroen Jager voor de 0-2. Valeton licht de openingstreffer er even uit: ,,Onze linksback Rik Roelfsema gaf een echt een fantastische assist op Jur Bontjer, waardoor buitenspel werd ontweken.”

Voor het eerste de 0

Na de 0-2 verkregen voorsprong nam ZNC het initiatief over. ,,In de laatste 25 minuten hebben we alleen maar verdedigd en veel te paniekerig gespeeld, waardoor we niet meer onder de druk uitkwamen”, zegt Valeton. ,,Maar doordat we verdedigend heel goed waren, en met wat goede reddingen van Bert Veentjer, wisten we voor het eerst dit seizoen de nul te houden.”

Trainingskamp 

PJC steeg door de zege naar de zesde plaats. ,,Dat begint weer ergens op te lijken”, vindt Valeton. In januari gaan de Pekelders overigens op trainingskamp naar Keulen. ,,Om wat extra teambuilding te creëren en dan met goede moed richting de tweede seizoenshelft”, aldus de oefenmeester.