Veendam-trainer Anne Semplonius.
Veendam-trainer Anne Semplonius.

Veendam 1894 komt goed uit de winterstop met zege op The Knickerbockers

Sport

VEENDAM - Veendam 1894 heeft zaterdag in zijn eerste wedstrijd na de winterstop indruk gemaakt. Op eigen veld werd het bovenin meedraaiende The Knickerbockers met 2-0 verslagen.

Aanvankelijk leek Veendam de winterstop nog slecht verteerd te hebben. De studenten van The Knickerbockers hadden in de openingsfase het betere van het spel, maar gaandeweg nam Veendam het initiatief over. De energieke Veenkolonialen, met de van een pinkbreuk herstelde Thijs Graver terug onder de lat, gaven amper wat weg en maakten ook aan de bal indruk.

Eerste zege sinds 4 november

Op de openingstreffer van Robin Mik viel dan ook niets af te dingen. Dinand de Jonge, aangever bij de 1-0, tekende voor de 2-0. Hij pikte een over de laatste linie van The Knickerbockers gelegde bal op en verschalkte vervolgens de doelman van de studenten. In de slotfase lieten de bezoekers na om counterend de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar het strijdbare collectief van Veendam bleef die tegenslag bespaard en boekte zodoende de eerste competitiezege sinds 4 november (2-0 tegen HFC ’15).

Trainer Anne Semplonius was uiteraard blij met de verrichtingen van zijn ploeg. ,,Het was een mooie teamprestatie. We hebben nauwelijks iets weggegeven en er zat veel energie in de ploeg. Kritische punt is wel dat we het onszelf kwalijk moeten nemen dat we deze houding niet iedere week hebben.”