esper Perdok, normaliter keeper van Veendam 3, hield tegen koploper Loppersum de nul.

Veendam 1894 verrast koploper: 0-2 zege in Loppersum

VEENDAM - Het in 2024 ijzersterk presterende Veendam 1894 heeft zaterdag ook de koploper in de derde klasse C aan de zegekar gebonden. In en tegen Loppersum werd met 0-2 gewonnen.

Loppersum was tot zaterdag de koploper in 3C. Maar waar Loppersum deze maand februari nog geen enkele wedstrijd wist te winnen, draait Veendam 1894 op volle toeren. Sinds de jaarwisseling heeft de ploeg van trainer Anne Semplonius niet meer verloren. In 3C, waarin de verschillen klein zijn, kan de ploeg dan ook stiekem omhoog kijken.

Rake strafschoppen

De eerste kans van de wedstrijd was voor Loppersum, maar een schot uit de draai ging voorlangs. Nog geen kwartier later kwamen de Veendammers aan de leiding door een benutte strafschop van Jeremy van Dijk. Daar ging een overtreding op Max Drewes aan vooraf. Vijf minuten voor de thee schoot Van Dijk wederom vanaf de stip raak. Nu werd Dinand de Jonge gevloerd. Bij Loppersum vond men overigens dat de overtreding buiten de zestien was begaan, maar de scheidsrechter legde de bal gewoon op de stip.

‘Hard gewerkt’

Na rust probeerde Loppersum met opportunistisch spel gevaarlijk te worden, maar Veendam 1894 bleef eenvoudig op de been. Jesper Perdok, normaliter keeper van Veendam 3, stond ditmaal onder de lat en hield dus de nul. Veendam-trainer Anne Semplonius was uiteraard in zijn nopjes met de drie punten. ,,Gezien de omstandigheden met lang gras en een nat veld was het geen wedstrijd voor de fijnproever. Maar we hebben echt hard gewerkt als team en weinig weggegeven.”