Afbeelding

Pekelder Boys klopt De Treffer ’16 en mag dromen van periodetitel

Sport

BOVEN PEKELA - Pekelder Boys heeft zondag in 2e Exloërmond met 2-3 gewonnen van De Treffer ’16. De ploeg uit Boven Pekela staat er nu goed voor in de strijd om de tweede periode.

Pekelder Boys begon volgens trainer Cor Lubach ‘veel te slap’ aan het duel. ,,We kwamen vrij vlot met 2-0 achter en ze kregen zelfs nog kansen op meer goals. Ze lieten ons op dat moment in leven”, aldus Lubach. Kort voor rust kwam Pekelder Boys terug in het duel door een rake vrije trap van Donny Weering.

Oppermachtig

,,Na de rust waren wij oppermachtig en hebben de hele tweede helft op hun helft gespeeld”, vertelt Lubach. ,,We kregen heel veel kansen, die in eerste instantie alleen niet werden benut.” Pas in de 87e minuut viel de dikverdiende gelijkmaker. Uit een corner scoorde Niek Uiterwijk. Even later zorgde Lars Roelfsema zelfs nog voor de 2-3. ,,Over de hele wedstrijd gezien, en met name de tweede helft, was het een terechte overwinning”, vindt Lubach.

Periodetitel

Pekelder Boys staat er nu ook goed voor in de strijd om de tweede periode, met twee verliespunten minder dan DSC ’65. Die ploeg heeft nu de beste papieren om de periode te winnen, aangezien koploper Witteveense Boys al een periodetitel op zak heeft. ,,Dat er wat mogelijk is in de periode, begint steeds meer te leven. Dus we gaan ons met veel vertrouwen voorbereiden op de wedstrijd tegen SVBC”, aldus Lubach.