Afbeelding

Pekelder Boys haalt uit: 7-2

BOVEN PEKELA – Pekelder Boys heeft zondag op het eigen sportpark in Boven Pekela een grote zege geboekt op Buinerveen: 7-2.

Ondanks de grote zege had Pekelder Boys even de tijd nodig om warm te draaien. ,,Buinerveen startte voortvarend en had de eerste tien minuten het beste van het spel”, zegt Cor Lubach, trainer van Pekelder Boys.

Initiatief gepakt

Lubach zag zijn ploeg daarna beter in de wedstrijd komen. ,,We hebben het initiatief gepakt en niet meer weggegeven. Buinerveen probeerde wel druk te zetten, maar daar konden wij ons iedere keer onderuit voetballen.” Het sterke spel van de Boys werd beloond met twee treffers van Donny Weering en een rake penalty van Willem Lammerts. Vlak voor rust deed Buinerveen wat terug: 3-1.

Boys lopen uit

,,Na de rust zijn we zeer voortvarend gestart en kwamen op 4-1 door een eigen goal”, zegt Lubach. Na een slordigheidje in het spel van Pekelder Boys scoorde Buinerveen tegen, maar daarna was het woord weer aan de thuisploeg. Lubach: ,,Vanaf de aftrap maakte Lars Roelfsema, vanaf eigen helft, de 5-2. Toen was de wedstrijd gespeeld en liepen we nog verder uit naar de 6-2, die Ben Wortelboer met links langs de keeper schoof, en de 7-2, die Niek Uiterwijk 1 op 1 met de keeper onberispelijk in schoot.”