Afbeelding

PJC maakt het seizoen af zonder Wouter Valeton

Sport

NIEUWE PEKELA - Het in degradatienood verkerende PJC maakt het seizoen af zonder trainer Wouter Valeton.

,,We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan”, zegt Valeton, ook oud-speler van de Pekelders. Begin dit jaar werd het contract met de oefenmeester nog met een seizoen verlengd. Inmiddels is duidelijk dat een groot deel van de huidige selectie na dit seizoen afscheid neemt van PJC 1 en dat komt niet helemaal overeen met de plannen van de immer ambitieuze Valeton, die als voetballer onder andere schitterde in de eerste klasse en hoofdklasse. 

Voor de oefenmeester was het dit seizoen sowieso vaak puzzelen geblazen en mede daardoor vielen de resultaten de laatste tijd ook tegen. Valeton kijkt desondanks terug op een mooie tijd bij PJC, als speler en trainer. ,,Ik heb er veel leuke mensen ontmoet, maar nu is het tijd voor een nieuw avontuur”, aldus Valeton. 

Schokeffect 

PJC hoopte ongetwijfeld dat de breuk met Valeton voor een schokeffect zou zorgen. Dat is niet helemaal gelukt. De Pekelders speelden in een paar dagen tijd tweemaal tegen Drieborg en beide duels gingen verloren. Vorige week donderdag werd het in Drieborg 6-1 en zondag in Pekela ging PJC met 1-3 onderuit. De Pekelders staan inmiddels tiende en moeten alle zeilen bijzetten om een tweede degradatie op rij te voorkomen.