De feestweek in Meeden gaat in aangepaste vorm door.
De feestweek in Meeden gaat in aangepaste vorm door.

Toch feestweek in Meeden

Algemeen

MEEDEN - In Meeden wordt in augustus een aangepaste feestweek georganiseerd. De versoepeling van de coronamaatregelen maakt dit mogelijk. Stichting Metmans, de organisator van de jaarlijkse festiviteiten, heeft dit bekend gemaakt.

Er wordt op dinsdag 11 en woensdag 12 augustus gestart met een Fiets2-daagse. Op beide avonden hebben de deelnemers keuze uit een afstand van 15 of 30 kilometer. onderdag 13 augustus staat een wandeltocht gepland. Ook hier kan gekozen worden uit twee afstanden, 7 en 14 kilometer. De organisatie stelt - anders dan in voorgaande jaren - géén consumptie beschikbaar, dit om groepsvorming te voorkomen. Voor alle tochten geldt dat kan worden vertrokken tussen 18.00 en 18.30 uur bij het Mennohoes.

Vrijdag 14 augustus staat in het teken van een recreatieloop, waarbij één ronde overeenkomt met 5 kilometer. Deelnemers kunnen zelf kiezen of ze één, twee of drie ronden willen lopen. De start is niet als groep, maar individueel op gepaste afstand. Het parcours leidt over de openbare weg met op kritische punten een verkeersregelaar. Aanmelden kan tot 18.30 uur bij het Mennohoes, het vertrek is vanaf 18.45 uur. Vooraf aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar koos.beishuizen@metmans.nl.

Op de slotdag, zaterdag 15 augustus kunnen vriendenteams volleyballen op sportpark De Bouwte. Teams moeten uit minimaal zes personen bestaan, waarvan minimaal twee inwoners van Meeden. In het veld moeten telkens minimaal twee dames staan. Opgave is mogelijk met vermelding van de teamnaam, de naam van de teamcaptain en de namen van de overige teamleden. De eerste wedstrijden beginnen om 15.00 uur. Opgave is mogelijk tot en met 1 augustus door een e-mail te sturen naar koos.beishuizen@metmans.nl.

De feestweek wordt op het sportpark afgesloten met een gezamenlijke barbecue met muziek. Hier zal ook de Aierlegger Award 2020 worden uitgereikt. Nominaties voor deze waarderingsprijs kunnen tot en met maandag 3 augustus worden ingediend, uiteraard met motivatie.