Er werd vrijdag geen vossenjacht gehouden in Oude Pekela, maar kinderen konden zich wel vermaken met andere spelletjes en een springkussen. Foto: Bert Woltjes.
Er werd vrijdag geen vossenjacht gehouden in Oude Pekela, maar kinderen konden zich wel vermaken met andere spelletjes en een springkussen. Foto: Bert Woltjes.

Te warm voor vossenjacht in Oude Pekela

Algemeen

OUDE PEKELA - In het Hugo de Grootpark in Oude Pekela zijn vrijdag verschillende leuke kinderactiviteiten gehouden. De organisatie - Stichting Kinderactiviteiten Pekela - was van plan om een vossenjacht te organiseren, maar daarvoor was het veel te warm.


De organisatie moest het evenement daarom afblazen, zoals men eerder ook al moest besluiten om deze zomer in verband met de coronacrisis geen spelweek of andere kinderactiviteiten te organiseren.

Dat er toch een vossenjacht op het programma stond, kwam dankzij een bericht van de gemeente Pekela. Men had laten weten dat de Augeo Foundation geld beschikbaar had gesteld voor de organisatie van activiteiten tijdens de zomervakantie in de ‘armste’ dorpen van Nederland. De vossenjacht bleek in trek, want er kwamen ruim veertig aanmeldingen binnen. 

In verband met de warmte kwamen donderdag al enkele afmeldingen binnen en een dag later was het inderdaad erg warm. Zo warm zelfs dat men ter plekke besloot geen vossenjacht te gaan lopen. Voor de kinderen die wel kwamen, stond er een springkussen en wat spelletjes klaar. Ook kregen de kinderen een lekkere versnapering en een cadeautje mee naar huis. 

Stichting Kinderactiviteiten Pekela dankt de gemeente Pekela voor de bijdrage van een subsidie, Afeer voor de Horeca-keet, Meinardi voor de appels en mandarijnen en alle anonieme sponsors voor het mogelijk maken van deze activiteit. Stichting Kinderactiviteiten Pekela laat hierbij weten dat de kinderen de vossenjacht nog tegoed houden. De vossenjacht gaat, afhankelijk van hoe het coronavirus zich verspreid, in de herfstvakantie plaatsvinden.