Sportplein is er klaar voor om sporters een sfeervolle derde helft te bezorgen
Sportplein is er klaar voor om sporters een sfeervolle derde helft te bezorgen

Sportcafé Sportplein klaar voor het nieuwe indoorsportseizoen

Algemeen





VEENDAM - De coronacrisis heeft halverwege maart voor een abrupt einde van het indoorsportseizoen in het Indoorcentrum Veendam gezorgd. Nu, zo’n half jaa later, komen de indoorsporten langzaam weer op gang. Sportcafé Sportplein is er klaar voor. 


Naast het fanatiek sporten in de Sorghvliethal en Parkstadhal zorgt het team van Sportplein in het tussengelegen sportcafé voor een ‘natje en een droogje’ na de trainingen en wedstrijden. ,,We zijn dan ook blij dat we sinds lange tijd weer klaar kunnen staan voor alle sporters, toeschouwers en overige bezoekers”, zegt Rob van Loenen namens het Sportplein-team.

Uiteraard gelden de coronaregels ook in het sportcafé. Van Loenen: ,,Waar wij ons normaal gesproken richten op teams die veelal uit grote groepen bestaan, hebben we her en der wat aanpassingen moeten doen.” Dat moest in verband met de anderhalve meter-regel. ,,Hierdoor hebben we enkele lange tafels vervangen voor meerdere kleinere tafels. Dit alles om aan de hedendaagse eisen te kunnen voldoen en een ieder na het sporten de gelegenheid te bieden om op een verantwoorde wijze ‘de derde helft’ te vieren.”

Door de nieuwe inrichting in Sportcafé Sportplein heeft men wel een stuk minder zitplekken. ,,In de wetenschap dat de meeste mensen naast het sporten ook een stukje gezelligheid op prijs stellen, hebben we daarom een herfst- en winterterras gecreëerd binnen het Indoorcentrum. Het tussenstuk voorbij de entree is sfeervol ingericht met tafels en stoelen. Voorzien van de nodige aankleding en sfeerverlichting hebben we ook hier een leuke sfeer kunnen creëren waar uiteraard muziek niet zal ontbreken. Door de realisatie van deze extra zitgelegenheid hebben we bijna onze ‘oude’ capaciteit aan zitplekken.” 

Extra regels

Wel moeten medewerkers en gasten zich aan extra coronaregels houden. Zo dient men bij binnenkomst zijn/haar gegevens achter te laten en te tekenen voor het feit dat men geen klachten heeft. Ook kunnen teams bestaande uit meer dan vier personen niet meer aan één tafel plaatsnemen. ,,Een team zal in dit geval aan twee losse tafels plaats moeten nemen”, zegt Van Loenen.

 ,,Het is aan ons om te faciliteren dat een ieder op een verantwoorde wijze kan genieten van een ‘natje en een droogje’. Daarnaast is het aan onze gasten om deze regels te respecteren en na te leven. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed zal komen, en we de mensen sinds lange tijd weer een hoop gezellige avonden in Sportcafé Sportplein kunnen bieden.”